Een gezonde en sportieve zwangerschap

PowerMama programma hoek van holland

Wil jij tijdens je zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn? Dan is het PowerMama programma van SAMSAMfit echt iets voor jou! Een zwangerschap en bevalling vragen heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken. Het PowerMama programma helpt je hierbij! De trainingen worden gegeven door PowerMama pre- en postnataal specialist Maria.

Een beproefde interventie

PowerMama, een nationaal erkend en afgestemd programma

Het PowerMama programma is samengesteld door PowerMama HQ en is afgestemd met een verloskundige en bekkenfysiotherapeut. Daarnaast is het een erkende interventie door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en goed onderbouwd bevonden en geaccrediteerd door Kenniscentrum Sport en Bewegen.

powermama-hoek-van-holland

Volledig toegepast op de zwangere vrouw

SPECIAAL VOOR VROUWEN DIE WILLEN SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP EN / OF BEVALLING

powermama-hoek-van-holland

Het PowerMama trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Naast functionele krachttraining bespreken we onderwerpen zoals fysieke houding, diastase, bekkenbodem, ademhaling en bewegingspatronen. Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig en daarom werken we tijdens de PowerMama trainingen aan een sterke core en het versterken van grote spiergroepen. Daarbij hebben we ook aandacht voor mobiliteit en ontspanning. Op basis van deze elementen stellen we een compleet persoonlijk programma samen speciaal voor de zwangere en recent bevallen vrouw!

Zelfverzekerd en positief het moederschap tegemoet

Het PowerMama programma in een vogelvlucht

Wil jij na de bevalling het sporten weer oppakken en kan je niet wachten om bijvoorbeeld weer te gaan hardlopen of andere sportactiviteiten op te pakken? Wij begrijpen je volledig! Maar vergeet niet wat je lijf de afgelopen 9 maanden heeft doorstaan en hiervan echt van moet herstellen. Ze zeggen niet voor niks 9 maanden op, 9 maanden af. Core Restore is voor jou de eerste stap voor een goed herstel van je lichaam. Tijdens de Core Restore leggen we de nadruk echt op “herstel”. Herstel van het spierkorset, buikspieren en de bekkenbodem.

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Ook vrouwen met oudere kinderen nemen deel aan ons PowerMama programma. Als jij je herkent in dit programma en dezelfde klachten/doelen hebt ben je welkom om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan samen kijken of dit programma ook geschikt is voor jou om mee te beginnen. Je mag mee doen met de PowerMama training gedurende de hele zwangerschap en zolang jij je goed voelt. Na de bevalling adviseren we je om eerst de Core Restore te doen, zodat je daarna kan doorstromen naar de PowerMama training en dáárna je reguliere sportactiviteiten weer kan oppakken!

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over het programma? Geen probleem, onze specialist Maria beantwoordt graag al je vragen.

We gaan samen aan de slag

De Core Restore en PowerMama cursussen van SAMSAMfit

SAMSAMfit biedt een 8-weeks PowerMama zwangerschapscursus en 4-weekse Core Restore cursus aan. Onderstaand een overzicht van de inhoud van de cursus, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kan verwachten.

Core Restore cursus

De Core Restore staat voor herstel en is speciaal voor vrouwen die recent bevallen zijn of kampen met zwangerschap gerelateerde klachten. Ben jij (recent) bevallen en wil jij het sporten weer oppakken? Vind jij het belangrijk de training weer rustig op te bouwen met aandacht voor herstel van de buikspieren, de bekkenbodem, houding en mobiliteit. Dan is de Core Restore training de eerste stap op weg naar jou herstel. Je kunt deelnemen vanaf 5/6 weken na je bevalling. Baby’s zijn welkom!

 • We beginnen bij de basis, zodat jij vanuit een sterk fundament kunt doorbouwen.
 • We doen een diastasecheck, buikspieronderzoek en houdingsanalyse.
 • We trainen de buikspieren, bekkenbodem en hebben ook aandacht voor mobiliteit.
 • Hoe kun je sporten weer oppakken na de bevalling en wat moet je weten over je herstel.
 • Wat zijn alarmbellen en veel voorkomende klachten.

Vanuit deze les kun je doorstromen naar de PowerMama trainingen om daar verder te werken aan het versterken van de core spieren.

PowerMama zwangerschapscursus

 • Een 8 weekse cursus van maximaal 8 deelnemers. Je leert alles wat je nodig hebt om veilig en verantwoord te bewegen tijdens de zwangerschap.
 • Niet alleen in de sportschool, maar ook in het dagelijks leven is belangrijk om op je beweging te letten tijdens en na de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan de juiste houding bij tillen van de boodschappen of jouw kindje. 
 • Tijdens de cursus wordt fysieke training gecombineerd met informatie over wat er verandert tijdens de zwangerschap en welke aanpassingen nodig zijn. We besteden ook aandacht aan alarmbellen en veelvoorkomende klachten (en vooral fijn; kunnen hier open over praten!) 
 • De cursus is een leuke combinatie van theorie (informatie over wat er verandert tijdens en na de zwangerschap) en functionele krachttraining. Daarin is speciale aandacht voor de core, bekkenbodem, ademhaling en houding. Ook komt mobiliteit en ontspanning aan bod. 
 • Al een fanatieke sporter of crossfitter? Dat betekent niet dat jij in een suf pufklasje je tijd hoeft te spenderen. De Powermama trainingen zijn intensief genoeg om jou ook uit dagen en tegelijkertijd aanpasbaar voor de nog-niet sporter, zodat beide type vrouwen heel goed in deze groep terecht kunnen.
 • Wat deze training zo leuk maakt is dat je dit met andere zwangeren in een groep doet en samen 8 weken lang aan een gezonder en fitter lijf werkt! 

Wij helpen jou gáán

Het is tijd om te investeren in jezelf

Wij zijn er altijd klaar voor om jou te helpen gaan. Nu is het tijd voor jou om te investeren in jezelf. Tijd om te groeien naar de meest fitte, krachtige, gezonde en gelukkige persoon die je kunt. We kijken er naar uit om kennis met je te maken. Bekijk de pakketten en tarieven en tot binnenkort!